Quattro alternative al sacco da boxe

Vier alternatieven voor Bokszak

Ben je op zoek naar een ander trainingsproduct dan de Bokszak maar met vergelijkbare functies? Wij presenteren u vier alternatieven waarmee je een vergelijkbare workout kunt doen als op de Zak en die je dus niet zult missen.

1. De Bokszak met voetplaat op de grond

Je kunt de Zak aan de muur of het plafond hangen? De Bokszak van de vloer met voeteneind is een haalbaar alternatief voor de Bokszak traditionele.

De werking verschilt van de Zak traditionele. Terwijl de laatste de klappen opvangt via de ketting die hem verbindt met een haak aan het plafond, is de Zak op de vloer de klappen af op een verzwaard platform. Een ander zeer belangrijk verschil zit in de vulling, de Zak ground pounder heeft een dunnere vulling dan de Zak dan de traditionele. Om deze twee redenen raden we aan niet te zwaar te trainen met de Zak van de vloer.

De voordelen van de Zak met voetplaat zijn dat je het gewicht naar wens kunt aanpassen (het gewicht in de ballast kan worden aangepast) en dat je het gemakkelijk kunt verplaatsen wanneer dat nodig is (je kunt het bijvoorbeeld na elke training opbergen).

Lees meer: Bokszak van Earth: de belangrijkste kenmerken

2. De Waterbokszak

Het tweede alternatief voor de Zak traditionele dat we voorstellen is de Waterbokszak. Zoals de naam al doet vermoeden, is de Waterbokszakin plaats van versnipperde vodden, gevuld met water. Dit type Zak kent de laatste jaren veel succes en wordt gebruikt door boksgrootheden als Canelo e Lomachenko omdat het blessures en letsel aan de handgewrichten vermindert en lichaamscontact beter simuleert.

Lees meer: Waterbokszak6 goede redenen om het te hebben

3. Wallbag

La Wallbag is een stijve structuur, meestal bekleed met imitatieleer of vinyl en opgevuld met polyurethaan.

Ook hier is de naam veelzeggend omdat het aan de muur moet worden opgehangen met behulp van haken en pluggen.

Eenmaal aan de muur beweegt het frame niet meer, dus het is bijzonder geschikt voor krachttraining.

Let op zijn omgekeerde L-vormige structuurDit simuleert de bescherming van de tegenstander en is daarom uitstekend voor het trainen van afstand en technieken zoals de uppercut en jab.

Bekijk onze muursjablonen.

4. De punching ball

Van alle alternatieven voor Zak tot nu toe gepresenteerd, is de punching ball het verst verwijderd van de Zak. De punching ball in feite, in plaats van de kracht van de slagen, traint het hun snelheid en nauwkeurigheid, evenals hun afstand tot de tegenstander. Het is echter een geldig alternatief voor de Zak waarmee je ook kunt werken aan afstand, nauwkeurigheid en snelheid van schoten.

Lees meer: Punching BallWat het is en hoe het te gebruiken