Guida all’acquisto del sacco da boxe

Koopgids Bokszak

Of je nu een professionele of amateursporter bent, koop een Bokszak is misschien niet zo eenvoudig als je van plan was; er zijn verschillende soorten en je moet vooral letten op gewicht en lengte, maar ook op het materiaal waarvan het gemaakt is en de buitenbekleding.

Combat Arena biedt je een snelle gids om te volgen om je Bokszak!

Welk gewicht moet je kiezen voor de Bokszak

De gewicht van de Zak vertaalt zich als de weerstand die het biedt: een Zak 15 kg zal gemakkelijker te verplaatsen zijn dan een van 30 kg; daarom is een Zak licht meer zwaaien, zelfs met zwakke slagen, terwijl een zwaardere meer weerstand biedt tegen je slagen.

Zak tussen 10 en 20 kg Hiermee kun je de nauwkeurigheid en snelheid van je slagen verbeteren. Het is prima als je een beginner bent of als het door jongeren wordt gebruikt.

A Zak Tussen de 20 en 30 kg is geschikt voor de meeste gebruikers, zowel mannen als vrouwen.

Als je een ervaren atleet bent, overweeg dan om de Zak die iets minder dan de helft van je gewicht weegt. Als je hem ook gaat gebruiken voor traptechnieken of knieën, is het aan te raden om een Zak vanaf 30 kg.

Meer dan 40 kg wordt alleen aanbevolen voor zeer robuuste mensen (meer dan 90 kg) en met een goede bokstechniek.

Hoe lang moet de Bokszak?

De keuze van de lengte van de Zak wordt beïnvloed door het specialisme dat je beoefent.

Als je alleen technieken uit boksendus alleen stoten boven de Band, a Zak 100 cm langDe laatste is de meest voorkomende maat, geschikt voor zowel vrouwen als mannen. Kleinere zakken kunnen geschikt zijn voor kleine ruimtes of lichte training, of voor beginnende sporters.

Met langere zakken kun je technieken zoals lage trappen of sweeps uitvoeren. Bijvoorbeeld in de muay thai gebruik je vaak zakken van 180 cm.

Wat zit er in een Bokszak? vulling?

Afhankelijk van het materiaal waaruit de binnenkant van de Zak kan de impact op je handen ook aanzienlijk variëren.

A Zak vol zand zal een ander gevoel geven dan een gevuld met lappen. Tegenwoordig wordt zand weinig gebruikt, omdat het de neiging heeft om zich op te hopen op de bodem, waardoor de bodem uit balans raakt. Bovendien is zand traumatischer voor de gewrichten van de hand.

Meestal worden zakken gevuld met oude lappen, versnipperde kleren of lakens. I zakken Combat Arenadie we later zullen bespreken, is er een opvulling anti-schok(een membraan van 6 mm tussen de vulling en het materiaal dat de Zak) dat het risico op verwondingen aan de handen voorkomt.

Hoe hang ik een Bokszak?

Bij het kiezen van een Bokszak moet je ook nadenken over waar je het gaat ophangen: er zijn haken waarmee je het aan het plafond kunt bevestigen, of beugels waarmee je het aan de muur kunt bevestigen.

Lees ook: Hoe hang je de Bokszak

 

Waterbokszak

Een van de meest interessante innovaties van de afgelopen jaren is zeker de Waterbokszak. Het is een Zak gemaakt van PVC dat, zoals de naam al zegt, gevuld is met water. Trainen met een Waterbokszak heeft veel voordelen, in de eerste plaats een ontlasting voor de gewrichten. Water absorbeert klappen beter, waardoor de kans op handblessures afneemt. Hierdoor zijn langere trainingssessies zonder problemen mogelijk. Veel professionalsvooral in het boksen, geven de voorkeur aan de Waterbokszak aan Zak traditioneel.

 

Zie ook: Waterbokszak: 6 goede redenen om het te hebben

Bokszak met grondplatform

Naast de traditionele bokszakken die aan het plafond hangen, zijn er de platformzakkendie direct op de grond worden geplaatst. Dit type bokszak biedt tal van voordelen, in de eerste plaats de mogelijkheid om hem overal te gebruiken (in huis of in de sportschool) zonder dat hij aan het plafond hoeft te hangen. Bovendien kunnen deze zakken gevuld worden met ongeveer 200 kg zand of 200 liter water. Ze worden over het algemeen gebruikt voor fitboksen, maar kunnen ook voor alle andere vechtsporten worden gebruikt.

 

Wat zijn de beste merken tassen?

Er zijn talloze merken tassen op de markt, min of meer bekend. Elk merk heeft specifieke kenmerken, hoewel de 'stof' van de Zak altijd hetzelfde blijft. Als je een Zak let dan vooral op de bekledingsmateriaal (we raden vinyl of kunstleer aan) en de kwaliteit van de haken waarmee de ketting wordt bevestigd. Wij van Combat Arena hebben een lijn gemaakt van tassen van gemiddelde kwaliteit met antischokvulling. De tassen worden gemaakt in Italië en als directe producenten kunnen we onze tassen tegen zeer concurrerende prijzen aanbieden.

Boks Tassen Leone 1947

Sterke punten:

- Zeer bekend en herkenbaar merk

- Goede prijs-kwaliteitverhouding

Zwakke punten:

- Verpakking niet altijd adequaat

Bokszakken Venum

Sterke punten:

- Uitstekend ontwerp

Zwakke punten:

- Zeer hoge prijs

- Buitenlandse productie

Bokszakken Combat Arena

Sterke punten:

- Beste prijs-kwaliteitverhouding (van de fabrikant naar jou zonder tussenpersonen)

- Gemaakt in Italië

- Bestendige materialen

Zwakke punten:

- Beperkte beschikbaarheid op bepaalde tijden van het jaar

CONCLUSIES

Wanneer je een Bokszak houd dan rekening met alle informatie die we je hebben gegeven. Tot slot herinneren we je eraan om altijd Bokshandschoenen in goede staat (bij voorkeur als Zakhandschoenen), en geschikt verband. Vermijd absoluut het raken van de Zak met je blote hand.