Come appendere il sacco da boxe

Hoe hang je de Bokszak

U koopt een Bokszak om thuis te trainen? Een zeer belangrijk aspect om te overwegen, naast de keuze van de Zakis waar en hoe je het ophangt.

Welke kamer in huis

Het eerste wat je moet doen, is uitzoeken welke kamer het meest geschikt is om het Zak. Laten we vooropstellen dat het altijd een goed idee is om het ophangen van een Zak op te hangen, omdat het beschadigd kan raken als het wordt blootgesteld aan zon of weer.

De kamer van het huis moet de volgende kenmerken hebben:

  • een muur of plafond dat sterk genoeg is om het gewicht van de Zak (bewegende)
  • voldoende ruimte om vrij te kunnen bewegen rond de Zak terwijl je hem slaat. Als je niet alleen stoten maar ook trappen traint, zal de benodigde ruimte groter zijn.
  • een afstand van objecten die de slagman kunnen beschadigen of verwonden. Zak
  • een geschikte temperatuur en vochtigheid, om schimmelvorming op het oppervlak van de Zak of roestvorming van de ketting en de steun.

Slaapkamer, woonkamer, garage, elke ruimte is goed als het voldoet aan de bovenstaande specificaties.

Nu je de juiste ruimte hebt gevonden, moet je bedenken of je de Zak aan de muur of aan het plafond wilt hangen.

Hang de Zak plafond

Om het Zak aan het plafond te hangen heb je een steun voor Zak plafond. Het is een kleine metalen beugel met een oog in het midden en een haak om de mobiliteit van de Zak. Om de beugel aan het plafond te bevestigen, heb je een boor nodig om te boren en pluggen om de beugel te bevestigen (deze worden meestal bij de aankoop meegeleverd, anders kun je ze bij elke bouwmarkt vinden).

De voordeel van het ophangen van de Zak aan het plafond is dat je op deze manier volledig rond het sacco, waardoor ringtraining optimaal wordt gesimuleerd.

De nadeel is dat, aangezien het plafond een vooraf bepaalde hoogte heeft, het niet altijd mogelijk is om de optimale hoogte te vinden, die echter kan worden aangepast met de ketting of veer om Zak (zie hieronder).

Hang de Zak aan de muur

De tweede optie is om de Zak aan de muur. Hiervoor heb je een steun voor Zak wandmontage ook wel omgekeerde L-vorm genoemd, vanwege de vorm. Ook dit wordt gedaan met behulp van een boormachine om de pluggen aan de muur te bevestigen.

De voordeel van het ophangen van de Zak aan de muur is dat je de hoogte aanpassen gemakkelijker kunt aanpassen aan je behoeften. Je hebt ook minder rommel in de kamer.

De nadeel is dat je niet verplaatsen vrij rond de Zak.

Geen gaten in de muur en het plafond, wat kan ik doen?

Als je niet de mogelijkheid hebt om gaten in de muur of het plafond te boren om een steun op te hangen, kun je kiezen voor de steun voor Zak zelfdragende standaard. Het is een metalen structuur die het gewicht van de Zak.

Het voordeel van deze structuur is dat er geen gaten geboord hoeven te worden.

Het grootste nadeel is dat het nogal omvangrijk is en dat er een geschikte ruimte nodig is om het te plaatsen. De kosten, in vergelijking met een muur- of muurbeugel, zijn ook veel hoger en niet bepaald betaalbaar.

Vermindering van trillingen met de veer voor Zak

Een waardevol hulpmiddel voor verminderen van trillingen van Zak tijdens de training is het gebruik van een veerophanging Zak. De veer, geplaatst tussen de houder en het oog van de Zakabsorbeert klappen op doorslaggevende wijze door oscillaties te verminderen.

Op welke hoogte moet de Zak

De hoogte waarop de Zak kan variëren afhankelijk van de beoefende discipline. Over het algemeen moet de hoogte voldoende zijn voor een doel dat lijkt op het silhouet van de tegenstander. Voor boksen kun je ervoor kiezen om de Zak hoger te houden, zodat je ook kunt richten op de uppercuts door de Zak onder de basis.

Nu je alle trucjes voor het ophangen van je Bokszakhoef je alleen nog maar te beginnen met je training!

Als je denkt dat je niet genoeg ruimte hebt om een Bokszakdan kun je altijd overwegen om een Zak met vloerplatform.