Guanti da Fit boxeMerken, modellen en prijzen kiezen

La fit boksen is een erg leuke sport die je helpt om fit te blijven en stress te verlichten.

Maar zoals we zagen in het artikel over de voordelen van fit boksenkan deze ogenschijnlijk onschuldige discipline een aantal risico's.

Het absoluut grootste risico is dat van verwondingen aan de handen en polsen. Deze kunnen om twee redenen ontstaan:

  1. De slagen worden verkeerd uitgevoerd op de Zak door fit boksen
  2. Handen zijn niet voldoende beschermd

Terwijl voor het eerste aspect het enige wat je kunt doen is je techniek trainentechniek, misschien onder toezicht van een fitte boksinstructeur, wordt handbescherming gedaan door het gebruik van Guanti da Fit boxe.

I Guanti da Fit boxe zijn zeer lichte handschoenen die op de knokkels gewatteerd zijn. De handpalm en duim worden niet beschermd omdat we niet het risico lopen klappen van een tegenstander te ontvangen.

Door hun bijzondere lichtheid kun je snelle en precieze klappen uitdelen zonder je armspieren te belasten. Aan de andere kant kun je juist door deze eigenschap je stoten niet lossen op de Zak met maximale kracht, omdat de gevolgen negatief kunnen zijn voor zowel de Handschoenen (die snel beschadigd zou raken) en voor je handen.

Van welk materiaal ze gemaakt zijn

Over het algemeen is de Guanti da Fit boxe gemaakt van imitatieleer (polyurethaan), met rubberen, neopreen, polyurethaan of latex vulling.

Merken, modellen en prijzen van Guanti da Fit boxe

Op de markt vind je een ruime keuze aan Guanti da Fit boxe. De merken die wij aanbevelen zijn Adidas, Leone, Venum. De prijs van Guanti da Fit boxe variëren van € 20 tot € 30.


Alternatieven voor Guanti da Fit boxe

Als je schoten met meer kracht wilt lossen, zijn er twee goede alternatieven:

  1. I MMA handschoenen
  2. I Zakhandschoenen
  3. Banden

MMA handschoenen

I MMA handschoenen zijn veel sterker dan normaal Guanti da Fit boxe. Deze worden gebruikt bij de beoefening van mixed martial arts, een sport waarbij klappen altijd met maximale kracht worden uitgedeeld. Ze variëren in gewicht van 4 oz (113 gram) tot 7 oz (200 gram). Net als de Guanti da Fit boxe, laten ze veel bewegingsvrijheid aan de hand, dus zijn ze een uitstekend alternatief

Zakhandschoenen

I Zakhandschoenen worden over het algemeen gebruikt door boksers om hun techniek te trainen op de Zak. Ze wegen ongeveer 6 oz (170 gram), en door hun platte oppervlak kan de bokser zien of hij de slagen op de juiste manier landt. Omdat ze ook erg licht en duurzaam zijn, zijn ze ook perfect voor fitboksen.

Ik kan de banden alleen gebruiken zonder Handschoenen?

Een vraag die veel mensen stellen is of het mogelijk is om fitboksen te beoefenen zonder het dragen van Handschoenenmet behulp van een eenvoudige verband. De bandage is zeker goed voor het beschermen van knokkels en polsen, maar het absorbeert zeker geen klappen zoals de vulling van een goed paar schoenen. Handschoenen. Bandages kunnen dus volstaan zolang je klappen op de Zak licht zijn.