Fit Boxe: cos'è e quali sono i suoi benefici

Fitboksen: wat het is en wat de voordelen zijn

Hou je van vechtsporten, maar kun je er niet tegen om in je gezicht geslagen te worden? Beweeg je graag op het ritme van muziek? Zweet je graag in gezelschap?

Dan is de fitboksen de juiste sport voor jou!

Wat is fitboksen

Fitboksen is een sport die wordt beoefend op het ritme van muziek en bestaat uit arm- en beentechnieken op een Zak o vacuüm. Stoten, trappen, maar ook ellebogen en knieën, zoals in de hardste vechtsporten. Eigenlijk is fitboksen gebaseerd op boksen, kickboksen en muay thai, maar dan zonder contact te maken met een tegenstander. Je loopt dus niet het risico om met een blauw oog thuis te komen van de sportschool.

Fitboksen is een discipline die oorspronkelijk uit de Verenigde Staten komt en nu ook in Italië wordt beoefend, vooral door vrouwen. Tegenwoordig zijn er veel sportscholen in Italië waar deze leuke sport wordt beoefend.

Wat zijn de voordelen van fitboksen

Zoals elke sport heeft fitboksen zowel fysieke als mentale voordelen

Fysieke voordelen.

  • Als cardiovasculaire training bevordert het de bloedsomloop en verbetert het de ademhalingscapaciteit door het uithoudingsvermogen te vergroten.
  • Het versterkt alle spiergroepen in het lichaam, omdat de spieren in de armen, benen, schouders, buik, enz. worden aangesproken.
  • Kun je van fitboksen afvallen? Afvallen met fitboksen is een van de hoofddoelen van degenen die deze sport beoefenen. Er wordt geschat dat er gemiddeld 500 calorieën worden verbrand tijdens een sessie fitboksen die ongeveer 45 minuten duurt. Niet slecht, toch?

Fitboksen levert veel mentale voordelen.

  • Dankzij het hoge tempo van de training en het gebruik van vechtsporttechnieken, kan men vermindert stress en agressie
  • Helpt verhogen concentratie omdat je op verschillende niveaus aan een doel werkt (de Zak van fitboksen) met één doel: stevig en harmonieus slaan
  • Het snel achter elkaar uitvoeren van arm- en beentechnieken verhoogt de coördinatie

Negatieve aspecten van fitboksen

Niet alles wat blinkt is goud, en zelfs een schijnbaar onschuldige sport als fitboksen kan valkuilen verbergen. Laten we ze eens bekijken:

Blessures aan de handen als ze niet goed worden beschermd. Het is noodzakelijk om speciale Guanti da Fit boxe om de Zak om vervelende verwondingen aan de handen te voorkomen, die zelfs bij zeer lichte slagen kunnen ontstaan.

Abrupte bewegingen, vooral van de benen, kunnen leiden tot spiersamentrekkingendie worden geaccentueerd als je niet bijzonder goed getraind bent of als je geen goede warming-up doet voordat je aan de bokssessie begint.

Zelfs de valt zijn ook een valkuil om voor uit te kijken, vooral als je je benen optilt om toe te slaan.

Soms verleggen bewegingen op muziek onze grenzen. Het is goed om het tempo beetje bij beetje te verhogen om niet het risico te lopen snel geen energie meer te hebben na een paar seconden.

Welke uitrusting heb je nodig om fit te boksen?

Guanti da Fit boxe

Om blessures te voorkomen is het goed om je handen te beschermen met Handschoenen speciaal voor fitboksen. Hun kenmerk is dat ze klein en licht zijn, zodat ze de beweging niet overbelasten. Je kunt ook de MMA handschoenen o i Zakhandschoenen. Of i Bokshandschoenen boksgordels, die echter erg zwaar zijn en meer geschikt voor ervaren sporters. Sommige instructeurs laten je alleen bokswraps dragen. Deze beschermen de handgewrichten zeer effectief, maar het gebrek aan vulling dwingt je om zeer licht te slaan om blessures te voorkomen.

Geschikte bokskleding

In tegenstelling tot traditionele vechtsporten is er bij fitboksen geen specifieke kleding nodig. Korte broek en een T-shirt of een Tank top waarmee je voldoende arm- en beenbewegingen kunt maken. Een paar Schoenen gymnastiek traditionele sportschoenen zijn perfect.

Thuis fit boksen

Als je thuis fitboksen wilt oefenen, hoef je alleen maar de stereo aan te zetten met je favoriete hits, je sportschoenen aan te trekken en te genieten van je favoriete sport. Handschoenen aan te trekken en de Zak van fitboksen. Fit bokszakken worden gekenmerkt door het feit dat ze niet hangen maar rusten op een plastic basis, die gevuld kan worden met water of zand.

We raden aan om fitboksen thuis te beoefenen voor degenen die al een paar lessen hebben gevolgd bij een instructeur om de hierboven geïllustreerde problemen te voorkomen.

Veel plezier met fitboksen!