Brazilian Jiu Jitsu: cos’è e che attrezzatura serve per praticarlo

Braziliaans Jiu Jitsu: wat het is en welke uitrusting je nodig hebt om het te beoefenen

De Braziliaans Jiu Jitsu (vaak afgekort tot BJJ of Braziliaanse JJ) is een van oorsprong Braziliaanse vechtkunst en vechtstijl die zich de afgelopen jaren over de hele wereld heeft verspreid, waaronder Italië.

De bijzonderheid is de voorkeur voor de grondgevechtenin plaats van staand, en technieken zoals landingen, gewrichtshefbomen en verwurging aan slagtechnieken (trappen, stoten, knieën) die typisch zijn voor traditionele gevechtssporten zoals boksen en kickboksen.

Het is een discipline waarin techniek meer waard is dan kracht: door de tegenstander naar de grond te brengen, worden verschillen door gewicht, hoogte en kracht van slagen verkleind. Daarom is braziliaans jiu jitsu erg populair als systeem van zelfverdediging, vooral onder vrouwen.

Welke uitrusting heb je nodig om Braziliaans Jiu Jitsu te beoefenen?

BJJ Pak: het uniform van degenen die Braziliaans Jiu Jitsu beoefenen, bestaat uit een jas en Broek. Het is verplicht om het te dragen bij officiële wedstrijden. In de sportschool is het niet altijd nodig, maar het wordt onmisbaar bij het trainen van technieken waarbij de tegenstander bij de revers van het jasje wordt vastgepakt.

Lees ook: BJJ PakHoe kies je een Braziliaanse Jiu Jitsu kimono?

Band BJJHet onderscheidt de atleet door zijn ervaring en voorbereiding en is onmisbaar om ervoor te zorgen dat de Gi dicht bij het lichaam blijft.

RashguardBJJ: is een zeer nauwsluitend technisch shirt dat onder de Gi gedragen kan worden. De functie ervan is om een barrière te vormen tussen de huid en de stof van de Gi. Bij officiële wedstrijden is het niet toegestaan om de rashguardmaar in trainingen wordt het absoluut aangeraden, zowel om de Gi beter te beschermen als om hygiënische redenen.

Korte broek compressieze vergemakkelijken het opwarmen van de spieren en houden zweet vast. Ze zitten zo strak dat je ze nauwelijks ziet onder de Gi, en je trainingspartners zullen je dankbaar zijn ;-)

Kruisbeschermer beschermendOnmisbaar om je edele delen te beschermen. Hoewel je bij Braziliaanse JJ geen klappen krijgt, kan elk lichaamsdeel tijdens het gevecht trauma oplopen, dus is het goed om het te beschermen.

Pleister tapen: Bij worstelen worden de vingers zwaar belast en raken ze vaak getraumatiseerd. Tapen helpt verwondingen voorkomen en zorgt ervoor dat je kunt vechten, zelfs als je vingers lichte verwondingen hebben.

Beste merken voor BJJ

Tegenwoordig zijn er talloze merken producten voor Braziliaans Jiu Jitsu op de markt. We raden aan om, meer dan het merk zelf, de kwaliteit van de materialen en het vakmanschap te beoordelen. De prijs is een goede index om de waarde van een product vast te stellen.

Bij CombatArena.com selecteren we de beste merken van artikelen voor BJJ. In elk gegevensblad kun je de details van elk product en de maattabel lezen.