BJJ Gi: come scegliere il Kimono da Brazilian Jiu Jitsu

BJJ PakHoe kies je een Braziliaanse Jiu Jitsu kimono?

Het kiezen van een Braziliaanse Jiu Jitsu Gi kan ingewikkeld zijn, vooral voor beginnende sporters. Als je het internet hebt gelezen, heb je vast gehoord van gewicht, weven, gewicht, heb je de kleuren, maten en andere kenmerken van een Braziliaanse Jiu Jitsu kimono beoordeeld. In deze gids proberen we wat duidelijkheid te verschaffen om je te helpen de juiste kimono te kiezen. BJJ Pak die het beste bij je past.

Kan ik een Karatepak of een Judopak om Braziliaans Jiu Jitsu te beoefenen?

Braziliaans Jiu Jitsu is een discipline met heel andere technieken dan de meer traditionele en bekende vechtsporten: projecties en grondgevechten belasten de stof waarvan de kimono is gemaakt, daarom is het gebruik van een traditionele kimono zoals de Karatepak of de Judopakkimono, bestaat het risico dat deze vaak moet worden vervangen of gerepareerd. We raden daarom aan om een Gi te kopen die speciaal bedoeld is voor Braziliaans Jiu Jitsu..

Met welke factoren moet je rekening houden bij de aanschaf van een BJJ Pak?

Gi maat

De afmetingen van de BJJ Pak variëren over het algemeen van A0 tot A6. De maten komen overeen met het gewicht en de lengte van de sporter. Er zijn geen absolute waarden: een maat A5 van het ene merk kan overeenkomen met een maat A4 van een ander merk. Elke fabrikant geeft een tabel uit met de afmetingen die bij de maat horen. Evalueer deze tabellen zorgvuldig om jouw maat te vinden. Voordat je je maat kiest, moet je er rekening mee houden dat een Gi na verloop van tijd krimpt en 5% tot 7% van zijn volume kan verliezen.

Kleuren van BJJ Pak

BJJ-kimono's worden over het algemeen in drie kleuren gemaakt: wit, zwart e blauw. Voel je vrij om de kleur van je voorkeur te kiezen, tenzij je leraar je precieze instructies geeft op basis van de door de school gekozen kleuren.

Weven: enkel, dubbel, goud

Een andere factor om rekening mee te houden is de weving van de Braziliaanse jiu jitsu kimonoDat wil zeggen de manier waarop de draden van de stof in elkaar geweven zijn. Over het algemeen onderscheiden we drie soorten: enkel, dubbel e goud. De enkelbinding is lichter omdat deze minder 'dicht' is, dus er zit minder materiaal in een vierkante meter stof. I BJJ Pak met deze weving zijn bijzonder licht, ze zijn goedkoper, maar hebben een kortere levensduur. Deze kimono's zijn geschikt voor kinderen, beginners en diegenen die een BJJ Pak goedkoop. De dubbele weving bestaat uit 2 lagen enkele weving. Dubbel geweven bjj-kimono's zijn zwaarder en sterker, maar kosten meer. Ze worden aanbevolen voor ervaren atleten die op zoek zijn naar de hoogste kwaliteit. Tot slot hebben we de gouden weving, die de kwaliteit van de dubbele weving combineert met de lichtheid van de enkele weving. Dit is de hoogste kwaliteit en wordt vooral aanbevolen voor wedstrijden, waar hoge prestaties vereist zijn. Er zijn ook andere weefnamen op de markt, zoals 'Pearl Wave', 'Honey Comb Wave', 'Platinum Wave', 'Ripstop Wave', enz. Het is niet altijd gemakkelijk om de exacte structuur van deze wevingen te begrijpen, maar ze zijn over het algemeen vergelijkbaar met Gold wevingen en daarom van hoge kwaliteit.

Gramgewicht van BJJ Pak

La gramgewicht van de stof meet het gewicht (uitgedrukt in gram) per vierkante meter (bijv. 400gr/sq.m.). Sommige fabrikanten van BJJ kimono's geven het gewicht aan in absolute termen, 1kg, 2kg, enz., maar dit houdt geen rekening met de variatie in gewicht volgens grootte. Het gewicht uitgedrukt in gram per vierkante meter is de beste manier om verschillende BJJ-modellen te vergelijken. Als een karatekimono 200 (Karatepak voor training en kumite) tot 400 g/m2 (Karatepak voor kata), dan heeft een goede Braziliaanse Jiu Jitsu Gi een gewicht van minstens 400 g/m2. Zwaardere gi zijn sterker en van hogere kwaliteit en gaan langer mee.


BJJ Pak Door Kind

Alle aangegeven kenmerken voor BJJ Pak als volwassenen gelden ook voor de kinderen. Gemiddeld zijn de Gi van kinderen meer goedkoper omdat er minder stof wordt gebruikt. Houd er rekening mee dat een kinderkimono tijdens wedstrijden en trainingen minder wordt belast, dus je kunt gerust kiezen voor een lager gewicht en een lagere weving.

Merken van Braziliaanse Jiu Jitsu Gi

Er zijn talloze fabrikanten van Gi. Wij blijven erbij dat het merk Gi niet zo belangrijk is, wat echt telt zijn de bovenstaande kenmerken. In feite bieden fabrikanten vaak Gi te koop aan met zeer verschillende eigenschappen en prijzen, dus het zou niet juist zijn om te zeggen dat een BJJ Pak van een bepaald merk van hogere kwaliteit is dan een ander. Op basis van onze ervaring en die van onze klanten raden we de BJJ Pak merk Venum, Tatami Fightwear, Hayabusa. Van de goedkoopste tot de meest professionele modellen de BJJ Pak van deze merken hebben altijd op het hoogste niveau gepresteerd. Bovendien hebben we nog NOOIT garantieclaims ontvangen voor deze producten!

BJJ Pakprijzen

En dan komen we eindelijk bij de prijzen. Gezien het soort vakmanschap en de kwaliteit (en hoeveelheid) stof die nodig is om een Braziliaanse Jiu Jitsu Gi te maken, kost een goede gi waarschijnlijk niet minder dan 150-200 euro. Als je de discipline benadert en niet veel wilt uitgeven, misschien omdat je niet weet of je het in de loop der jaren zult blijven beoefenen, zijn er goedkope gi's met prijzen tussen de 70 en 80 euro. We kunnen je verzekeren dat 'investeren' in een goede gi zich vooral op twee fronten terugbetaalt: prestaties en duurzaamheid.


Wassen Braziliaanse Jiu Jitsu Kimono's

Als je eenmaal een Gi hebt gekocht, is het belangrijk om deze zo goed mogelijk te bewaren, zodat hij zo lang mogelijk meegaat. Wij adviseren de kimono vaak te wassen (minstens een keer per week). Met de hand wassen in koud waterBij temperaturen boven de 40 graden kan de Gi krimpen en de kleur vervagen (in het geval van zwarte en blauwe kimono's). Voordat je de Gi in het water dompelt, draai je zowel de jas als de Gi om. Broekom te voorkomen dat patches en versieringen aan de buitenkant beschadigd raken. Gebruik de wasdroger niet, hang de Gi uit met respect voor de plooien, zo voorkom je ook dat je hem moet strijken. Als je toch moet strijken, strijk dan aan de binnenkant en niet aan de buitenkant.

Conclusies

Overweeg zorgvuldig alle kenmerken die in deze gids worden genoemd. Als je voor het eerst een BJJ kimono koopt, kies dan een product van middenklasse. Alleen door de discipline te beoefenen en jezelf te vergelijken met je instructeur en trainingspartners, zul je volledig begrijpen wat je nodig hebt en weten wat je in de toekomst moet kiezen. Als je op je tweede of derde BJJ Pak streef hoog, kwaliteit betaalt zich na verloop van tijd altijd terug. Als je aan wedstrijden meedoet, overweeg dan om twee kimono's te hebben: een voor de middenklasse training en een voor de topklasse wedstrijden.