Scarpe da boxe: caratteristiche e guida alla scelta

Boksschoenenfuncties en selectiegids

Een goed paar Schoenen of boksschoenen helpen de bokser zijn prestaties te optimaliseren, zowel tijdens de training als in de ring. Boksschoenen Hoogwaardige boksschoenen kunnen de snelheid en wendbaarheid van bewegingen beïnvloeden en bieden optimaal comfort en een betere bescherming voor de voet en enkel.

Wat zijn de kenmerken van een perfecte boksschoen?

Het vinden van de perfecte boksschoen is niet eenvoudig. De keuze is subjectief en hangt af van de pasvorm en ervaring van de sporter. We zetten echter een aantal kenmerken op een rij die elke boksschoen zou moeten hebben.

Juiste dikte van de zool: de zool van de Boksschoenen is meer dunner e zacht van de gemeenschappelijke Schoenen sportkleding, het is glad e is niet verhoogd aan de achterkant. Dit is om een betere controle over de voet mogelijk te maken, vooral bij het maken vanaf draaipunt voor de beweging zijwaartse bewegingen (draaien). Daarnaast heeft de zool versterkingen om de voetboog te ondersteunen. Tot slot moet de zool grip op de grond garanderen om niet weg te glijden in de ring.

Lichtgewicht materialen. De materialen van de Boksschoenen moeten heel sterk en tegelijkertijd heel licht zijn. Een lichte schoen vergemakkelijkt de beenbewegingen en vermindert vermoeidheid. De moeilijkheid om op je hoede te blijven tijdens een intense wedstrijd komt door de Bokshandschoenendie schot na schot zwaarder worden. Het gewicht van de Schoenen kan leiden tot vergelijkbare vermoeidheid in de benen. In tegenstelling tot het gewicht van de Bokshandschoenendat niet kan worden gekozen, kan dat van de Schoenen kun je dat wel kiezen bij de aankoop. Ga daarom voor lichtgewicht boksschoenen.

Ademende stof. Een goed paar Boksschoenen moet een ademende stof hebben die het zweet en vocht dat tijdens het gevecht ontstaat, doorlaat. Hierdoor kan de voet altijd droog voor beter comfort tijdens de training en in de ring. Over het algemeen zijn de Boksschoenen kwaliteit gemaakt van leer met ademende stoffen inzetstukken.

Enkelsteun. Een van de redenen voor het gebruik van Boksschoenen is enkelondersteuning en de voetbescherming. Onder de modellen op de markt zijn Boksschoenen lage laarzen en hogere laarzen. De keuze van het model is heel persoonlijk, omdat een sporter beter af kan zijn met het ene type schoen dan met het andere. Een laag model biedt meer vrijheid, terwijl een hoger model (enkellaars) meer bescherming biedt voor de enkel.

Waarom kan ik geen normale Schoenen sporten?

De bovenstaande kenmerken doen ons beseffen dat traditionele Schoenen gym- of hardloopschoenen, die goed zijn voor meer 'algemene' trainingen (hardlopen, gymnastiek, stretching, enz.), niet geschikt zijn voor boksen. Zodra je de Bokshandschoenen om te sparren in de sportschool of voor een gevecht, veter je ook je Boksschoenen.

Prijzen en merken

De verscheidenheid aan modellen van Boksschoenen is niet zo groot als bij de Bokshandschoenenmaar elk merk biedt verschillende modellen, elk met zijn eigen technische bijzonderheden. De prijzen variëren naargelang de kwaliteit van de gekozen materialen en het vakmanschap. Over het algemeen is de prijs een goede indicator voor de kwaliteit van het product. De beste manier om de Boksschoenen meest geschikte te vinden, is af te gaan op je eigen ervaring en die van je instructeur. Op Combat Arena bieden we laarzen en Boksschoenen van verschillende prijsklassen, getekend Leone 1947, Nike , Adidas.