Punching Ballwat het is en hoe het te gebruiken

In deze gids zullen we ontdekken wat de punching ball en hoe het te gebruiken.

Wat is de punching ball

De punching ballook bekend als de pungiball is een trainingsinstrument dat wordt gebruikt bij boksen en gevechtssporten in het algemeen. Het kan worden gebruikt in de sportschool of voor amateurtraining thuis.

Hoe het wordt gemaakt

De punching ball bestaat uit 3 delen:

  • De platformeen ballast die het gereedschap stabiel houdt tijdens gebruik
  • De balis het deel dat wordt geraakt tijdens de training. Hij kan gemaakt zijn van leer, kunstleer, vinyl, enz.
  • L'stangdie het platform met de kogel verbindt. Het speciale kenmerk van de punching ball is dat hij op een flexibel scharnier rust, waardoor de typische oscillerende beweging van dit apparaat ontstaat. Bovendien is de stang in hoogte verstelbaar om de bal op de juiste manier te positioneren (we zullen later uitleggen op welke hoogte hij moet worden geplaatst).

Waar wordt het voor gebruikt

De punching ball is voornamelijk voor training:

  • Snelheid: dankzij de plotselinge beweging van de bal
  • Nauwkeurigheid van schoten. Het te raken oppervlak is erg klein vergeleken met een Bokszak of een Speedbaldus de schoten moeten heel precies zijn.
  • Afstand. De zwaaibeweging van de punching ball simuleert de opmars van de tegenstander tijdens een gevecht. Hierdoor kunnen we werken aan afstand en al die bewegingen om slagen te ontwijken.

Voor wie wordt aanbevolen

De punching ball is een zeer technischontworpen om de bokstechniek te verbeteren. Tegenwoordig wordt het echter ook door veel amateurs buiten de sportschool gebruikt. In tegenstelling tot andere apparaten, zoals de Bokszak (waarbij een onnauwkeurig uitgevoerde slag trauma aan de handgewrichten kan veroorzaken), is de punching ball geen specifieke contra-indicaties.

Welke soorten punching ball bestaan

Er zijn twee soorten punching ball. I punching ball professioneel en de punching ball voor amateurs. De eerste zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en vakmanschap, omdat ze de klappen van gevorderde atleten moeten kunnen weerstaan. Ze kosten vanaf € 80 tot € 200. I punching ball Voor amateurs zijn deze die je bijvoorbeeld thuis in je garage kunt zetten minder sterk, maar ook goedkoper. Hun prijs ligt rond de € 50.

Hoe te gebruiken

Het gebruik van de punching ball is vrij eenvoudig: je moet de bal op schouderhoogte plaatsen, zodat je uitgestrekte armen loodrecht op je romp staan. De schoten op het doel moeten snel en precies zijn, samen met de beweging van de benen.

Je moet de Bokshandschoenen?

Training op de punching ball vereist geen speciale Beschermers aan de handen. We raden echter altijd aan om handbanden of handboeien te dragen. Binnenhandschoenenof als alternatief Handschoenen 4 oz (zoals bij mma).

Alternatieven voor punching ball

Met dit artikel hopen we beter te hebben verduidelijkt wat een punching ball en hoe je het het beste kunt gebruiken.

Als je na het lezen van dit artikel tot de conclusie bent gekomen dat deze tool niet geschikt is voor jou, kun je een van de volgende alternatieven overwegen

Bokszakals je techniek en kracht wilt trainen
Speedbalals je je wilt richten op kracht en snelheid