Paratibie per sport da combattimento: ecco come scegliere

Bescherming voor gevechtssporten: hoe te kiezen

Le spatborden (ook wel scheenbeschermers), zijn Beschermers die worden gebruikt in training en in de wedstrijden niet-professionele vergelijkende onderzoeken van muay thai, kickboksen, karate en in gemengde vechtsport. Ze zijn bedoeld om de onderste ledematen te beschermen tegen letsel bij het beoefenen van disciplines waarbij de benen zwaar belast worden. Onvoldoende bescherming kan leiden tot zelfs ernstige verwondingen.

Dit is vooral belangrijk voor beginnersdie nog niet de juiste techniek of de spieren hebben ontwikkeld die hen helpen klappen op te vangen en de hoeveelheid trauma te verminderen.

We onderscheiden drie soorten beschermers, elk met verschillende eigenschappen en geschikt voor verschillende doeleinden.

Starre handbeschermers zonder voetbescherming. Deze hebben een stijve vulling en worden over het algemeen gebruikt in de kickboksen. Zoals je gemakkelijk kunt raden, hebben deze fetlocks geen voetbescherming. Het is goed om de bescherming aan te vullen met Voetenbeschermers. Het voordeel van deze oplossing is dat je voor meer bescherming kunt zorgen. bescherming van de voet (volledig beschermd door de voetbeschermer), met behoud van een uitstekende gewrichtsmobiliteit, omdat de twee Beschermers los van elkaar staan.

Stijve harnasbescherming met voetbeschermer. Deze worden het meest gebruikt bij kickboksen en muay thai. De bijzonder stijve structuur beschermt het scheenbeen en de wreef het beste, maar laat andere delen zoals de teen en hiel onbedekt.

Zachte sokbeschermers. Deze zijn gemaakt van stretchkatoen en worden gedragen als een sok. In tegenstelling tot harde kogelbeschermers hebben ze geen klittenbandsluiting aan de achterkant. Bovendien is de vulling zachter en lichter. Ze worden over het algemeen gebruikt door mensen die gemengde vechtsport (MMA)omdat er een bijzondere mobiliteit nodig is tijdens grondgevechten.

Typegoedgekeurde rubbers

Om deel te nemen aan officiële wedstrijden, is het noodzakelijk om gehomologeerde rubbers te kiezen in overeenstemming met de beoefende discipline en de federatie waartoe deze behoort. Het is mogelijk om de homologatie van de wall bars te controleren, net als alle andere rubbers. Beschermers op de websites van de verschillende federaties.

Voor beginners

Als je een gevechtssport gaat beoefenen, is het, naast het overwegen van de hierboven genoemde aspecten, goed als je advies inwint bij je instructeurdie je kan helpen bij het kiezen van de meest geschikte beschermers voor jouw behoeften. Houd er rekening mee dat zodra je deze sporten begint te beoefenen, het niet nodig is om het volgende aan te schaffen Beschermers goedgekeurd, omdat het onwaarschijnlijk is dat je de eerste maanden aan wedstrijden meedoet.

Wat zijn de beste merken beschermers

De kwaliteitsnormen van de toonaangevende merken van paratibias (Adidas, Venum, Leone 1947enz.) zijn zeer vergelijkbaar en de prijzen kunnen variëren afhankelijk van de kwaliteit van de materialen en het vakmanschap. Laat u, rekening houdend met het bovenstaande advies, leiden door louter esthetische factoren en van comfortmaar ook van je portemonnee. Tot slot moet je er rekening mee houden dat elk merk anders past, net zoals elk been anders is... na verloop van tijd en ervaring zul je begrijpen welke scheenbeschermers het beste bij je passen.

De juiste maat scheenbeschermers kiezen

Het kiezen van de juiste maat van je rubbers is gebaseerd op twee factoren: het aanbieden van de bescherming Zo goed mogelijk en tegelijkertijd niet onhandig en bewegingsbelemmerend. Bovendien zou een te grote borstbeschermer kunnen wegglijden en in zichzelf kunnen draaien, zou een te smalle borstbeschermer onvoldoende bescherming bieden en zou hij strak op de kuit komen te zitten.

Als vuistregel kun je aanhouden dat de hoogte van de beschermers maar net moet reiken tot onder de knie en in omtrek moeten ze strak genoeg zitten om niet te draaien, maar ook weer niet te strak. Het is altijd goed om de maattabel van de fabrikant te raadplegen. Combat Arena biedt de maattabel voor de meeste Beschermers .

Onderhoud en verzorging

Tijdens het trainen zweet je, en als je klaar bent is het een goede gewoonte droog en je goed schoon te maken Beschermers om nare geurtjes te voorkomen en ze langer mooi te houden. Het is mogelijk om de Scheenbeschermers met een desinfecterende spray en een doekje om bacteriën te verwijderen. Water en zuiveringszout zijn ook een goede oplossing. Drogen voorkomt ook dat de geïmpregneerde stof verslechtert en dat de lussen van de klittenbandsluiting gaan roesten. Over het algemeen kunnen sokbeschermers worden verwijderd en gewassen.