Muay Thai e colpitori: consigli pratici

Muay Thai en vechters: praktische tips

L'trainen met vechters is een van de leerbasissen van alle opvallendvoor elk type gevechtskunst, zoals de Muay Thaien gevechtssporten zoals Kickboksen e Boksen.

In de wereld van Muay Thaizijn er verschillende trainingsmethoden om technieken te verbeteren: met z'n tweeën of alleen, met of zonder uitrusting. Men spreekt in feite van:

  • Schaduwboksen, d.w.z. vacuüm boksen
  • Sparring of licht gevecht
  • Trainen op Zak zwaar
  • Training met stakers (Thai Pad, Handpads, schilden).

Vaak de Nak Muay veel tijd door met trainen op de Zak om hun techniek te verbeteren en hun ademhaling te vergroten. Ere wie ere toekomt: dit soort training is ook erg belangrijk en werpt zijn vruchten af.
Maar laten we niet vergeten dat Muay Thai een uitwisseling is tussen twee vechtsporters! Daarom is het essentieel om in paren te trainen met sparren, clinchen en vooral met strikers.

Welke strikers worden gebruikt in Muay Thai?

In het Thaiboksen worden ze veel gebruikt grote tikkengoed gewatteerd en rechthoekig: hun vorm is ontworpen om alle Nak Muay slagen te ontvangen, zoals stoten, knieën, ellebogen en trappen.
Daarnaast zijn de Handpadsdie ook ideaal zijn voor kickboksen en boksen om de slag- en bokstechniek te verbeteren.

Trainen met strikers: waarom?

Waarom een tap-training? Trainen met strikers lijkt op een echt gevecht en stelt de vechter in staat om met kracht te slaan, wat niet zo aan te raden is tijdens sparring.
Dit type training heeft nog andere positieve effecten:

  • het is een waardevolle cardiotraining. Sla gedurende 3 opeenvolgende minuten een Thai Pad met stoten en trappen vereist een aanzienlijke aerobe inspanning.
  • Verbetert technieken. Degene die de aanvaller vasthoudt, helpt de ander zijn technieken te corrigeren als hij fouten ziet, misschien ingegeven door slechte gewoontes die zich in de loop der tijd hebben gevormd zonder het te beseffen, maar die door een extern oog zichtbaar zijn. Een goede sparringpartner kan je corrigeren, terwijl een Zak dat niet kan!
  • Het leert je om voetbeweging te verbeteren. Degenen die de strikers vasthouden staan niet stil, maar bewegen zoals tijdens een echt gevecht in de ring. De voeten op de juiste manier bewegen betekent meer stabiliteit en balans.

Welke strikers te gebruiken? schilden, Thai Pad o Handpads?

Zoals je hebt gemerkt, is er een tamper voor elke behoefte. Dus als je een nieuwe tamper wilt kopen, moet je, voordat je beslist welke, beslissen waar je je het meest op wilt concentreren tijdens de training.

Met schilden e Thai Pad je gaat aan het werk op de kracht van trappen/knieën/ellebogen. Deze spitsen zijn groter dan de Handpads en bedekken de handen, polsen en onderarmen van de trainer. Dit is nodig omdat ze niet alleen met stoten bezig zijn, maar ook met het opvangen van trappen, knieën en ellebogen. Deze boksers moeten zeer krachtige slagen kunnen absorberen, zoals hoge trappen en lage trappen, dus ze zijn zwaarder en groter. Hun eigenschappen maken ze ideaal voor Muay Thai, Kickboksen en MMA.

I Handpads zijn uitstekend voor het perfectioneren van precisie e snelheid van de slagen. Ze zijn licht, gemakkelijk te gebruiken en laten veel bewegingsruimte over omdat ze alleen de handen van de trainer (en een deel van de polsen) bedekken. De ruimte waar je gaat slaan is kleiner, zodat je je kunt concentreren op snelheid en techniek.

Een goede combinatie voor training is het gebruik van een schild en een passeerhandschoen, zodat het werken aan nauwkeurigheid en kracht gecombineerd kan worden. Laten we nu de Handpads.

 

Vasthoudende spitsen

Natuurlijk zijn de tikt worden gebruikt met de master of coach.

Je kunt zeggen dat het vasthouden van taps ook een kunst is: als de persoon die de taps vasthoudt en de trainer synchroon zijn, is de beweging vloeiend en ongelooflijk fascinerend.

Goed tikken vasthouden betekent weten hoe een echt gevecht simulerenje hebt een beetje inventiviteit nodig, en bovenal moet je weten hoe je motiveren en de ander over zijn of haar eigen grenzen te laten gaan. Als je traint met iemand die dit allemaal kan, besef je het meteen en dat is pas echt trainen.

Het vasthouden van de strikers is op zijn beurt een zeer intensieve training: de strikers kunnen tot 4 kg wegen en hoewel de impact van de slagen gedempt wordt, vergt het veel energie en concentratie.

Als je met een vriend gaat trainen, is het essentieel om met elkaar te communiceren en elkaar te helpen, om ook je techniek voor het vasthouden van strikers te verbeteren. Op deze manier zal de vriendschap je training optimaliseren.

Opmerking voor beginners

Het vasthouden van aanvallers is niet zo makkelijk als het lijkt. Voordat je begint, vooral met trappen, is het belangrijk om op zijn minst de basis te kennen om arm- en schouderproblemen te voorkomen.

Kwalitatief goede, goed gevoerde strikers zullen de impact op je armen verminderen, maar om ze veilig vast te houden is het essentieel om de technieken te kennen. We raden je dus sterk aan om niet te improviseren!

Conclusies

Op dit punt hopen we dat we je ideeën hebben verduidelijkt en ten minste enkele van de vragen die je stelde hebben beantwoord. Wat essentieel is, is dat je duidelijk bent over het belang van taptraining. Training op de Zak is geen alternatief voor dit type training: het zijn twee complementaire manieren om je te trainen.