Attrezzatura da MMA: cosa serve per iniziare

MMA-uitrusting: wat je nodig hebt om te beginnen

De beste vechter is geen bokser, karateka of judoka. De beste vechter is iemand die zich aan elke vechtstijl kan aanpassen.". Bruce Lee

Gemengde vechtsport, of MMA is een full-contact vechtsport waarbij zowel slagtechnieken zoals trappen, stoten en kniestoten, als vechttechnieken zoals uitsteeksels en hefbomen kunnen worden gebruikt. Het wordt beoefend in een achthoekige kooi, met rondes van verschillende duur. Er wordt geen gebruik gemaakt van Schoenen noch shirts, maar alleen Beschermers en goedgekeurde kleding. I Gebitsbeschermerverbanden en de Kruisbeschermer zijn verplicht.

Welke uitrusting heb je nodig om mma te beoefenen?

Als je een beginner bent en mixed martial arts wilt gaan beoefenen, is hier een eenvoudige lijst met uitrusting en kleding die je nodig hebt voor deze discipline.

I Korte broek door mma. Ze zijn niet louter Korte broek sporters, maar hebben hun eigen welomschreven kenmerken. Ze zijn gemaakt van microvezelen hebben de gleuven zijsplitten om de beenbewegingen bij trappen en vooral bij worstelen te vergemakkelijken, ze hebben geen zakken en uitsteeksels om veiligheidsredenen en om te voorkomen dat ze gemakkelijke grepen vormen voor een tegenstander die je neer wil halen. Uit de reglementen FIGMMA (Italiaanse Federatie van Grappling Mixed Martial Arts): "Shorts mogen niet te los zitten en mogen geen knopen, ritsen of zakken hebben die gevaarlijk kunnen zijn tijdens de wedstrijd". Tot slot Korte broek mma shorts licht en ademend zijn en klittenband- en vetersluitingen hebben. Om beter te begrijpen welke Korte broek kopen, lees dan de gids: Korte broek van MMA: technische kenmerken.

Rashguard van MMA/Grappling. Dit is een zeer nauwsluitend technisch shirt dat wordt gebruikt bij trainingen en dat de sportprestaties verbetert dankzij de lichte compressie die het uitoefent op de spieren en die de bloedsomloop verhoogt, waardoor de training minder vermoeiend wordt en de hersteltijd korter. Het kan met korte of lange mouwen en heeft platte naden. Uit de FIGMMA-reglementen: "Het shirt moet nauwsluitend (aansluitend op het lichaam) en rekbaar zijn en kan met korte of lange mouwen zijn".

I MMA handschoenen. Mixed martial arts atleten gebruiken Handschoenen bijzonderheden, die een gewicht van 4 Ozgewicht, open vingers en handpalmen hebben, klittenbandsluitingen en lichte vulling op de knokkels. Tijdens de training kunnen ze ook Handschoenen bij 7 Oz. Zie ook de gidsMMA handschoenen Venum Vergelijking: hoe te kiezen

De Gebitsbeschermer. Het is een bescherming voor de mond en tanden en is erg belangrijk bij alle vechtsporten. Het kan een enkele of dubbele boog zijn, is one size fits all en past zich aan de mond van elke sporter aan. Lees de gids Hoe kies ik de juiste . Gebitsbeschermer.

La Kruisbeschermer. Het is een verplichte bescherming voor de meest kwetsbare gebieden. Het heeft een elastische band die zorgt voor een goede stabiliteit bij de heupen, en is stijf zonder oncomfortabel te zijn voor de sporter.

De banden. Ze worden gedragen onder de Handschoenen voor meer comfort. Ze beschermen de huid tegen schuren door de Handschoenen en geven ook meer bescherming aan knokkels en polsen.

Hoofdbeschermer beschermend: ook verplicht voor gevechten in FIGMMA (behalve voor senior atleten uit de A-serie). Absoluut aanbevolen tijdens mixed martial arts-trainingen. Het moet bescherming bieden en tegelijkertijd een breed zicht mogelijk maken.

KniebeschermersGebruik in wedstrijden is optioneel, maar wordt sterk aanbevolen, vooral om de knieën te beschermen tijdens grondgevechten en vooral tijdens takedowns en projecties.

Wat zijn de beste merken van Mma-uitrusting?

Al deze producten, zowel kleding als Beschermers zijn belangrijk voor degenen die beginnen met mixed martial arts. De kwaliteit van materialen is essentieelen in het bijzonder op de Beschermers kosten mogen niet worden gespaard. Een van de beste mixed martial arts merken is zeker Venum. Naast het gebruik van materialen van hoge kwaliteit, komt het voortdurend met nieuwe ontwerpen die echt uniek en spectaculair zijn, met gesublimeerde kleuren en perfect bewerkte details. Als je op zoek bent naar goede producten, maar tegen een meer betaalbare prijs, ook Leone heeft ook verschillende producten voor mixed martial arts. Het is belangrijk om goedgekeurde en goedgekeurde producten te dragen.

Conclusies

Hier heb je een lijst gevonden van wat je nodig hebt om de beste start te maken met deze sport. Het is belangrijk om kwaliteitsproducten te kopen, vooral de Beschermers . Op Combat Arena kun je enkele van de belangrijkste merken in de wereld van MMA vinden, waaronder Leone, VenumVandal, Boxeur Des Rues, enz.