Come scegliere una Rashguard per allenamenti di Mma, Grappling e BJJ

Hoe kies je een Rashguard voor Mma, Grappling en BJJ-training

Een gids door de technische kenmerken van rashguard van mma, die je helpt bij het kiezen van de rashguard die bij je past.

Wat is de rashguard door Mma

A rashguard is een technisch shirt dat meestal gemaakt is van stretch en synthetische materialen, zoals polyester, spandex en elastaan. Deze materialen zijn ook sneldrogend. Het kan korte of lange mouwen hebben, is zeer nauwsluitend en zit als een tweede huid om het lichaam.

Voor welke disciplines draag je een rashguard

La rashguard wordt over het algemeen gebruikt tijdens trainingen in mma, grappling en braziliaans jiu jitsu. Bij officiële Fight1 en FIGMMA wedstrijden is de rashguard verplicht (tenzij je zonder shirt wilt vechten). Alle andere soorten 'loszittende' shirts zijn verboden.

Kenmerken van een goed rashguard

Aanhankelijkheideen goede rashguard moet in de eerste plaats beweging niet belemmeren, dus het moet strak om het lichaam zitten, hoewel sommigen het liever zachter hebben. De stof moet zowel licht als zeer sterk zijn.

Thermoregulatie. De stof moet het lichaam op de juiste temperatuur houden, ventileren en koel en altijd zweetvrij houden. Daarom is het belangrijk om een rashguard van kwaliteit te kiezen.

De lengte van mouwen mag de sporter zelf bepalen, hoewel lange mouwen de huid beter beschermen als het lichaam op de grond ligt.

Logo's en prints zijn meestal gesublimeerdzodat ze langer meegaan en er niet afgaan na een aantal wasbeurten.

De naden zijn platom geen vervelende roodheid op de huid te creëren.

De voordelen van compressie. Op rashguard kwaliteit zijn ook uitgerust met compressietechnologie die op de spieren drukt om de bloeddruk te verhogen, waardoor meer zuurstof wordt aangevoerd en de sporter sneller herstelt.

Hoe houd je een rashguard

Als de Rashguard die je hebt gekocht van goede kwaliteit is, moet het lang meegaan. Koop de Rashguard van gespecialiseerde merken, zoals Venum e Leone.
Om de stof lang perfect te houden, is het ook aan te raden om deze na elk gebruik te wassen om transpiratie te verwijderen. Volg de instructies van de fabrikant. Over het algemeen is het het beste om het met de hand te wassen of op lage temperaturen, max. 30 graden. Niet in de droger drogen of strijken.

Op CombatArena.nl kun je verschillende rashguard lange of korte mouwen, geleverd door toonaangevende Italiaanse en internationale merken.