Guida a come scegliere i guantoni da boxe

Gids voor het kiezen van de Bokshandschoenen boksen

De keuze van de uitrusting kan moeilijk zijn voor de nieuweling die de sport benadert, aangezien de Schoenen voor de hardloper en het racket voor de tennisser. Bij gevechtssporten is de moeilijkste keuze de Bokshandschoenen boksen er zijn verschillende merken, prijzen, maten, materialen.

Met deze gids helpen we je bij het kiezen van de Bokshandschoenen die het meest geschikt is voor jou.

Wat zijn de verschillende soorten Bokshandschoenen?

Bokshandschoenen 10 oz

I Bokshandschoenen ten oz (voor oz betekent ounces, deze afkorting geeft het gewicht van de Bokshandschoenen) worden over het algemeen gebruikt in wedstrijden, zowel in tatami sporten (Light Contact en Light Kick) als in ringsporten (Low Kick, Full Contact, K1, Muay Thai, Boksen, Savate, Sanda). Ze hebben een gewicht van ca. 280 gram en worden gekenmerkt door het feit dat de handpalm en duim bedekt zijn.


Bokshandschoenen voor sparren

Ze zijn Bokshandschoenen gesloten hand voor gebruik in training, vooral voor atleten die ringsporten beoefenen (Boksen, Full Contact, Low Kick, K1, Muay Thai). Ze staan een veilige training voor zowel de sporter als zijn trainingspartner. Ze variëren van minimaal 12 ons (ongeveer 340 gram) tot maximaal 18 (510 gram). Hoe meer gram, hoe groter het oppervlak van de handschoen, hoe meer vulling en dus hoe zwaarder de handschoen. De pasvorm wordt iets wijder naarmate het aantal grammen toeneemt. Voor een veilige training raden we de Handschoenen vanaf 12 oz voor mensen met een gewicht tot 70 kg, de Handschoenen vanaf 14 Oz tussen 70 kg en 80 kg, de Handschoenen vanaf 16 oz tussen 80 kg en 90 kg. Voor mensen die meer dan 90 kg wegen raden we het volgende aan Handschoenen van 18 oz.


Bokshandschoenen door MMA en Grappling

Zij zijn de Handschoenen lichtste, met een gewicht variërend van 4 tot 8 ons. Alleen de knokkels zijn bedekt en opgevuld, terwijl de vingers onbeschermd zijnwaardoor de atleet grappling manoeuvres kan uitvoeren zoals submissions, clinches en projecties. In de training is het aan te raden om ze alleen te gebruiken bij het oefenen van deze technieken, terwijl het tijdens sparring of bij het trainen van armstoten (jabs, haken en uppercuts) aan te raden is om te gebruiken Handschoenen vanaf 10 ons.


Zakhandschoenen

Ze zijn Handschoenen gebruikt in elke gevechtssportdiscipline, vooral tijdens training op de Zakbij de Handpadsop de Speedbal of met de Zak fitboksen. De duim is de enige vinger zonder vulling.
Ze worden gebruikt omdat hun bouw zorgt voor minder slijtage tijdens repetitieve activiteiten zoals schieten op de Zakuitwisselingen op Handpads enz.
Over het algemeen zijn ze van 6-8 ons maar er zijn ook zwaardere op de markt. Gezien het gebruik is het belangrijk dat ze goed gewatteerd zijn ter hoogte van de knokkels; draag ze bij voorkeur met bandages, omdat de meeste modellen niet veel stabiliteit bieden ter hoogte van de pols. Ontdek wanneer het goed is om ze te gebruiken en wanneer niet.


Handschoenen Openhandig

Dit zijn de Handschoenen gebruikt in de specialiteiten van Punt vechten o Semi-contact. Alle vijf de vingers zijn volledig bedekt en opgevuld. Het belangrijkste kenmerk is het beperkte volume en het feit dat de handpalm onbedekt is.
De belangrijkste federaties eisen dat de vulling tussen de duim en de andere vingers wordt vastgenaaid via een lipje. Sommige latex modellen zijn zonder deze voorziening niet bruikbaar in sommige officiële wedstrijden.


Handschoenen van Karate/Kumite en Fit Boxing

Dit zijn Handschoenen met opgevulde knokkels en vrije vingers, gebruikt in de specialiteit van kumitewaarmee de atleet zijn tegenstander kan vastgrijpen om hem te projecteren of te vegen. In tegenstelling tot de Handschoenen met de open hand, de duim is volledig onbedektterwijl de andere vingers alleen ter hoogte van de knokkels bedekt en opgevuld zijn. Deze Handschoenen kunnen ook worden gebruikt in fitbokslessen.

Belangrijkste kenmerken bij het kopen van een paar Bokshandschoenen

Materiaal

I Bokshandschoenen kan worden gecoat in synthetische stof (ook wel kunstleer genoemd) of in leer.
Tot een paar jaar geleden was de Bokshandschoenen synthetische stoffen hoezen de neiging om af te bladderen en te verslechteren binnen een paar maanden na gebruik, vooral bij intensief gebruik op de Zak of op HandpadsVandaag de dag is de kwaliteit van de bekleding veel beter en heeft niets te benijden op het gebied van duurzaamheid aan de Bokshandschoenen leer.
De handschoen in leer (koe, buffel of koeienhuid), zijn meer zachter e bestendigtegen een hogere prijs. Deze hogere kosten zullen zich na verloop van tijd terugbetalen omdat de handschoen van een materiaal van hogere kwaliteit langer meegaat.
Als je net begint met vechtsporten, raden we je aan om een aantal Bokshandschoenen van synthetisch materiaal aan te schaffen. Als je een meer ervaren sporter bent en aan wedstrijden meedoet, overweeg dan om een paar van Bokshandschoenen in leer. Je kunt ook Bokshandschoenen goedkoop kunstleer gebruiken voor trainingen en leer met hogere prestaties voor wedstrijden.

Pols en handpalm

Als je Muay Thai beoefent moet je op deze twee details letten: in feite is de Bokshandschoenen van Muay Thai zou iets meer gewatteerd moeten zijn ter hoogte van de pols, waardoor een groter Beschermers Ze moeten ook een iets meer open handpalm hebben zodat je de trappen beter kunt vastpakken en goed kunt werken in de clinch.

Type sluiting

De handschoen kan met Klittenband o met veters.
I Bokshandschoenen met veters worden aanbevolen voor degenen die full-contact disciplines beoefenen en uitsluitend als wedstrijdhandschoen, omdat ze meer tijd vergen om aan te trekken en een partner om ze vast te maken; ze correct alleen dragen is onmogelijk. Dit type sluiting biedt het voordeel dat het zeer strakwat een niet te verwaarlozen stabiliteit en grip van de handschoen garandeert; aan de andere kant zijn ze, zoals gezegd, minder praktisch, omdat er hulp van buitenaf nodig is om ze aan en uit te trekken.
De klittenbandsluiting is veel praktischeren maakt het mogelijk om de handschoen snel aan te trekken, zelfs zonder hulp van buitenaf. Tijdens het trainen kun je zo in luttele seconden overschakelen van vrije lichaamsoefeningen naar sparring. In de loop der jaren zijn de sluitingen stevig en duurzaam geworden. Zelfs na jarenlang gebruik komen de klittenbandsluitingen nauwelijks los tijdens het trainen.

Comfort

Net als bij de Schoenenhandschoen zal zich ook geleidelijk aanpassen aan de vorm van je hand. Je zult verschillen in pasvorm tussen merkenmaar dit is een subjectieve factor.
We herinneren je aan het belang van het ALTIJD dragen van je wikkels onder je BokshandschoenenZowel om je handen te beschermen tijdens het trainen/racen als om te voorkomen dat zweet snel de binnenkant van je handschoen doordrenkt, waardoor deze binnen een paar maanden onbruikbaar wordt.
Indien nodig moet je het verband aanpassen aan de kenmerken van de handschoen en de specialiteit die je beoefent, door het meer te verstevigen bij de pols, knokkel of duim.


Maten van Bokshandschoenen

I Bokshandschoenen gesloten hand hebben geen grootte, maar worden onderscheiden door hun gewicht, dat gaat van 8 tot 18 ons. Zoals we hebben gezien, is het gebruik van Bokshandschoenen van verschillende groottes afhankelijk van het gebruik dat ervan wordt gemaakt. Bij wedstrijden van 8 tot 10 oz, in training hogere ounces (zie de paragraaf over de Bokshandschoenen voor sparring).

Als je full-contact disciplines beoefent (inclusief MMA), kun je met een handschoen tussen 12 en 16 ons veilig trainen, terwijl je de kracht van je slagen hoog houdt. Gebruik daarnaast Handschoenen zwaarder tijdens de training een conditioneringsmethode zijn om zowel je uithoudingsvermogen als de snelheid van je slagen te verbeteren! Aan het einde van een ronde van twee of drie minuten voel je al een paar ons verschil in je armen!
Onlangs heeft de Leone 1947 onlangs in haar nieuwe productlijn een 10-ounce handschoen in maat M geïntroduceerd die beter past bij de handen van meisjes of jongere atleten. Voor kinderen kan een handschoen van 8 ons ook voldoende zijn.
Beetje bij beetje, in je Sporttas ideale trainingshandschoen ten minste drie paar Handschoeneneen paar Zakhandschoeneneen paar Bokshandschoenen training (12, 14 of 16 oz) en een racepaar (10 oz).


Merken en prijzen

Nadat je alle kenmerken hebt bekeken die tot nu toe zijn beschreven, kun je een keuze maken voor je Bokshandschoenen. Nu rest alleen nog de prijs en het merk. I Bokshandschoenen in kunstleer kan tussen € 25 en € 40 kosten. I Bokshandschoenen lederen exemplaren variëren van € 40 tot € 150. Hoe hoger de prijs, hoe hoger de kwaliteit van de materialen en hoe verfijnder het vakmanschap (snijden, stikken). Er zijn veel merken op de markt: Twins Special Cleto Reyes Venum, Adidas, Leone 1947, Everlast, Twins SpecialTop Ten, enz. Onze ervaring leert ons dat Bokshandschoenen van vergelijkbare prijsklassen bij al deze merken redelijk vergelijkbare objectieve kenmerken hebben. De subjectieve factoren die het ene merk boven het andere doen kiezen zijn esthetiek en pascomfort.
Ons advies zal je helpen, maar het is niet genoeg. Om de Bokshandschoenen te kiezen op basis van het advies van je instructeur, je collega's en je eigen ervaring.