Casco da Boxe: Quale scegliere

Boks HoofdbeschermerWelke te kiezen

De Hoofdbeschermer maakt deel uit van de uitrusting van vechters van de meest uiteenlopende disciplines: boksen, kickboksen, mma, karate, muay thai, taekwondo, krav maga.

Waarom het belangrijk is

Het is belangrijk om de Hoofdbeschermer om jezelf te beschermen tegen klappen en te voorkomen dat verwondingen en hoofdletsel te voorkomenOnvoldoende bescherming vormt een gevaar voor je veiligheid. Beginners die hun techniek nog niet hebben ontwikkeld, moeten speciale voorzieningen treffen voor bescherming.

Wat zijn de beste merken helmen

Op Combat Arena vind je een ruime keuze aan helmen: we hebben de beste producten van vechtsportmerken uitgekozen. Afhankelijk van de kenmerken die je wilt, kun je uit de merken het model kiezen dat bij je past Venum, Top Ten, Top Ring, Fairtex, Hayabusa, AdidasTwins, RDX, Sting, Leone, Ringhorns.

Hoe kies je de Hoofdbeschermer

De Hoofdbeschermer moet worden gekozen op basis van de discipline die je beoefent en de homologaties die worden vereist door de federaties waarin je vecht. Andere fundamentele parameters zijn die van een technisch aspect zoals vulling en materiaal, zichtbaarheid en comfort. Laten we ze eens nader bekijken.

Maat: hoe vind je de juiste maat

Over het algemeen is het bij het kiezen van een helm essentieel om de juiste maat te vinden. De Hoofdbeschermer moet goed om het hoofd passen om effectieve bescherming te bieden. De maat van de Hoofdbeschermer hangt af van de omtrek van het hoofd. Op CombatArena.nl vind je in de productbladen een richtlijn op basis van hoofdomtrek. Om de omtrek van je hoofd te bepalen, gebruik je een meetlint en wikkel je het om je hoofd ter hoogte van je voorhoofd.

Hoe weet ik of ik de juiste maat heb gekozen van Hoofdbeschermer?

Doe twee eenvoudige experimenten na het dragen van de Hoofdbeschermer.

1. Draai je hoofd snel met de klok mee en tegen de klok in

2. Geef kleine tikjes ter hoogte van de oren en het voorhoofd (op de uiteinden van de Hoofdbeschermer). Als de helm niet beweegt, is de maat correct!

Boks Hoofdbeschermerwelke kiezen

Bij boksen is het goed om onderscheid te maken tussen helmen voor trainingen en helmen voor wedstrijden.

Boks Hoofdbeschermer voor training

Voor training zijn de bokshelmen kunnen de kinbeschermers, gewaad o neusbeugel. Dit type Hoofdbeschermer is perfect voor sparring en training in de sportschool. Let wel, het voordeel van dit type bescherming is de grotere bescherming van het gezicht; vergeet echter niet dat hoe meer het gezicht bedekt is, hoe lager de zichtbaarheid.

Boks Hoofdbeschermer voor wedstrijden

Voor wedstrijden is het belangrijk om een helm zonder kinbeschermers en para. Meestal is de kleuren toegestaan zijn die van de hoek rood o blauw. De aanbevolen merken in dit geval zijn: Top Ring, Adidas, Sting, Leone.

Kickboks helmen

Voor degenen die kickbokswedstrijden beoefenen, of het nu gaat om full contact of licht contact, is er een Hoofdbeschermer met opvulling in de bovenste deel van het hoofdzonder kinbeschermers en gewaad.

De federatie waarnaar in Italië wordt verwezen is de FIKBMS en de goedgekeurde merken in onze catalogus zijn: Top Ring, Adidas, Venum, Top Ten, Leone.

Wat de materialen betreft, kunnen we de helmen in twee categorieën onderverdelen: polyurethaan, leer of kunstleer. Helmen van polyurethaan hebben het voordeel dat ze goed op het hoofd zitten en gemakkelijk te wassen zijn. Helmen van leer en kunstleer bieden meestal meer bescherming door de grotere vulling, maar zijn omvangrijker en moeilijker schoon te maken.

Waarschuwing. Voor de cadetcategorie is het in FIKBMS verplicht om een vizier op de helm te hebben. Als de sporter deelneemt aan wedstrijden in Europa, in de WAKO federatie, raden we de volgende merken aan Top Ten e Adidasmerken aan, de enige die op Europees niveau zijn goedgekeurd.

Helmen voor MMA en MMA licht

Voor MMA is er geen Hoofdbeschermer tijdens wedstrijden, terwijl je voor MMA light het bovenstaande advies voor kickboksen kunt lezen. Voor trainingen kun je de Hoofdbeschermer gebruiken. We raden een Hoofdbeschermer met kinbeschermers en kinbeschermers.

Hoofdbeschermer voor Taekwondo

Voor beoefenaars van ITF of WTF taekwondo is de Hoofdbeschermer polyurethaan voorzien. Je kunt kiezen tussen Hoofdbeschermer Adidas, Top ten e Top Ring. Ook in dit geval is het niet mogelijk om helmen met kinbeschermers te dragen. Meestal is de Hoofdbeschermer voor ITF Taekwondo rood of blauw. Voor WTF is wit ook toegestaan.

Hoofdbeschermer Krav Maga

Bij Krav Maga is het gebruik van wapens zoals stokken, gesimuleerde pistolen en dolken toegestaan. Om verwondingen te voorkomen, raden we helmen met een plastic vizier of een stalen rooster aan.

Hoofdbeschermer voor Muay Thai

Voor Muay Thai is de Hoofdbeschermer zonder kinbeschermers en kinbeschermers zijn en moet aan de bovenkant gewatteerd zijn. Voor profgevechten moeten de Hoofdbeschermer niet toegestaan.

... en voor BJJ?

Voor deze specialiteiten, in plaats van de Hoofdbeschermerkun je de Oorbeschermer. Deze helpen oorproblemen zoals bloemkooloor voorkomen.

Hoe is een Boks Hoofdbeschermer

In deze korte video zie je de structuur en belangrijkste kenmerken van bokshelmen


Conclusies

Als je vragen hebt die niet in dit artikel zijn beantwoord, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We beantwoorden ze graag voor je. Heb je ons helmenassortiment al bekeken?

Bezoek de sectie helmen of de sectie die betrekking heeft op jouw discipline om alles te vinden wat je zoekt. Op Combat Arena vind je een groot assortiment helmen! Op zoek naar een Boks Hoofdbeschermerdameshelmen, Hoofdbeschermer met neusbeschermers, met kinbeschermers, maskers voor de Hoofdbeschermer, Hoofdbeschermer met rooster of vizier, WKF goedgekeurde helmen? Op Combat Arena vind je dit allemaal en nog veel meer. Kies je Hoofdbeschermer.