Sacco ad acqua: 6 buoni motivi per averlo

Waterbokszak6 goede redenen om het te hebben

Je hebt gehoord van de Bokszak water maar weet je niet of dit product geschikt is voor jou? Weet je niet zeker of je moet kiezen voor een Waterbokszak of een Zak traditionele?

In dit artikel geven we je 6 goede redenen om te kiezen voor de Waterbokszakmaar laten we bij het begin beginnen.

Wat is de Waterbokszak?

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Waterbokszak een trainingsapparaat bedekt met PVC (of ander plastic materiaal), dat binnenin water bevat. Traditionele zakken bevatten versnipperde vodden of zand.

Succes in het buitenland

Dit type Zak is zeer wijdverspreid en populair in het buitenland. Op Youtube vinden we topatleten zoals Louis Ortiz, Dmitry Bivol en vele anderen die het gebruiken voor hun dagelijkse training.

En in Italië?

In Italië, zoals we weten, komen nieuwigheden altijd een beetje laat, vooral in sporten waar instructeurs een erg klassieke aanpak hebben en niet openstaan voor het nieuwe. In de afgelopen maanden is de belangstelling voor waterzakken ook in Italië gegroeid, vooral in het boksen.

Voor welke disciplines is het aan te raden?

De Waterbokszak is een uitstekend trainingsmiddel voor alle contactsporten. Gezien zijn structuur is het bijzonder geschikt voor het trainen van de armtechniekenjab, uppercut, jab, etc. Als gevolg hiervan is het misschien beperkt voor kickboksen, muay thai en gemengde vechtsporten (waar beentechnieken zoals trappen en knieën aan te pas komen), maar is het perfect voor het trainen van boksen.

1. Je kiest het gewicht

In tegenstelling tot traditionele tassen Waterbokszak volledig leeg aan. Hierdoor kun je het gewicht van de Zak (de verpakking geeft het maximale gewicht aan waarbij de Zak kan bereiken). Je vult hem gewoon met de liters water die je nodig acht. Zo kun je je training enerzijds differentiëren, je kunt bijvoorbeeld besluiten om een periode te trainen met een Zak aansteker en later met een Zak zwaarder. Aan de andere kant, vooral als je een beginner bent, om de Zak lichter te houden totdat je een technische vaardigheid hebt bereikt waarmee je de Zak zwaarste kunt slaan, hebben we de relatie tussen het gewicht van de atleet en het gewicht van de Zak in een eerder artikel.

2. Simuleert lichaamscontact het best

De sensatie die je voelt als je de Waterbokszak is dat van het raken van een tegenstander van vlees en bloed. De Waterbokszak stelt je in staat om contact met een tegenstander op de best mogelijke manier te simuleren voor een training die kan worden omschreven als meer realistisch.

3. Respecteert je gewrichten

Zoals bekend is een van de problemen bij het trainen op de Zak traditioneel, is de extreme belasting op de gewrichten van de hand, wat kan leiden tot ontsteking e trauma. De Waterbokszak absorbeert klappen effectiever en minimaliseert de stress op de gewrichten. We raden altijd het gebruik van banden en Bokshandschoenen.

4. Voor hetzelfde gewicht zwaait het minder

De vloeibare interne structuur absorbeert schokken effectiever dan een Zak stijf. Daarom zijn de schommelingen veel kleiner. Hoe vaak heb je in de sportschool niet aan een partner gevraagd om de Zak om de slagen op volle kracht te kunnen lossen zonder dat het wiebelt. Met de Waterbokszak heb je dit probleem niet meer.

5. Gunstige prijs

Voor hetzelfde gewicht is een Waterbokszak tussen 25% en 30% minder dan een Zak bekleding van goede kwaliteit van de bekendste merken. Dit betekent een uitstekende besparing bij aankoop.

6. Gemakkelijk te verplaatsen

De Waterbokszak is gemakkelijk in korte tijd te vullen en te legen. Hierdoor kun je hem heel gemakkelijk en moeiteloos vervoeren waar je maar wilt.