Pera veloce da boxe, cos'è e come funziona

Speedbal Boksen, wat het is en hoe het werkt

La Speedbal is een onmisbaar hulpmiddel voor bokstechniek te verbeterenomdat het je in staat stelt om snelheid, coördinatie, reflexen en de ritme en de precisie waarmee de schoten.

La Speedbal is een type slagman die de anderen niet vervangt, bijv. de Bokszakwaarmee men voornamelijk de kracht van de slagen traint, maar die deze aanvult, naar de training aanvullen.

Het lijkt misschien een gemakkelijk hulpmiddel, maar het vereist veel oefening voor nuttig en effectief gebruik. Bovendien loop je zonder basiskennis van bokstechnieken het risico op blessures aan schouders en armgewrichten. Daarom raden we het gebruik aan voor diegenen die de basisbeginselen van deze edele kunst al kennen.

Hoe de Speedbal

De werking van de bokspeer is heel eenvoudig: het mechanisme is gebaseerd op het stuiteren van de peer tussen de handen van de bokser en het platform waaraan hij hangt. Hoe behendiger de bokser is in het nauwkeurig en regelmatig raken van de peer, hoe effectiever de oefening zal zijn.

Wat een Speedbal

De Speedbal bestaat uit twee delen: een binnenbuis binnenband, die je voor gebruik moet oppompen, en een buitenmantelleer of kunstleer, dat de binnenband beschermt. Er zijn enkele onmisbare accessoires die je bij de peer moet kopen, maar die zien we later.

De bokspeer opblazen

Voordat je de Speedbal moet je de binnenband oppompen binnenin opblazen met behulp van een pomp of compressor. Aan de onderkant van de peer vind je een ventiel waardoor lucht kan worden geïnjecteerd.

Je vraagt je misschien af hoe je de Speedbal. Stel je de peer voor als een ballon: het is belangrijk om de juiste hoeveelheid lucht te doseren. Als de binnenband te hard is opgeblazen, kan hij ontploffen en als hij niet hard genoeg is opgeblazen, reageert de peer niet goed op je slagen en stuitert hij niet op het platform.

(Onmisbare) accessoires van de Speedbal

Wanneer je een Speedbal boksmachine moet je rekening houden met twee accessoires zonder welke de peer niet goed zal functioneren.

Het eerste accessoire is de platform voor Speedbal. Dit is een structuur die bestaat uit een basis, meestal gemaakt van gepolijst en geverfd hout, en metalen beugels die het ondersteunen. Op het platform kan de peer stuiterenen geeft het een vloeiende en dynamische beweging.

Het tweede onmisbare accessoire is deSwiveleen haak waarmee de peer 360 graden kan draaien.

Hoe zet je de Speedbal

Allereerst is het essentieel om het platform aan de muur of het plafond te bevestigen. Zorg ervoor dat je haken en pluggen koopt die geschikt zijn voor het gewicht van het platform (ze worden meestal meegeleverd wanneer je het platform koopt), rekening houdend met de beweging van de peer. Aan het platform schroef je deSwivelwaaraan je vervolgens de Speedbal al opgeblazen.

Moet ik mijn handen beschermen tijdens het gebruik?

Zoals we hebben gezien, wordt de bokspaal niet gebruikt om de kracht van slagen te trainen, maar de snelheid en nauwkeurigheid ervan. Daarom is het gebruik van de Bokshandschoenen niet alleen nutteloos, maar zelfs contraproductief zijn, omdat ze enerzijds in de weg zouden zitten tijdens de oefening en anderzijds de waarneming van de peer bij contact met de handen zouden beperken.

We raden daarom het gebruik van een eenvoudige verband of van Binnenhandschoenenof hoogstens van Handschoenen maat 4 Oz (i MMA handschoenen om precies te zijn).

Hoe gebruik je de Speedbal

Een artikel zou niet voldoende zijn om je het juiste gebruik van dit gereedschap uit te leggen. We nodigen je uit om een gekwalificeerde instructeur te raadplegen of om de vele video-tutorials te bekijken die op het internet beschikbaar zijn. Onthoud dat het een hulpmiddel is dat veel oefening en een beetje geduld vereist voordat het optimale resultaten oplevert.