Guanti da sacco: quando usarli e quando no!

Zakhandschoenenwanneer wel en wanneer niet!

Sui Zakhandschoenen a debat al geruime tijd een verhit debat. Sommigen beweren dat ze onmisbaar zijn voor training op de Zak en er zijn er daarentegen die beweren dat ze nutteloos zijn, zo niet ronduit schadelijk. Laten we eens kijken waarom de Zakhandschoenen niet alleen beginners, maar ook zeer ervaren atleten en trainers zo diep van elkaar scheiden.

Wat zijn de Zakhandschoenen

Laten we allereerst proberen te begrijpen wat de Zakhandschoenenen hoe ze verschillen van de Bokshandschoenen traditionele (10 oz, 12, oz, 14, oz, enz.). I Zakhandschoenen zijn lichter, met een gemiddeld gewicht van 6 oz (ongeveer 170 gram) en zijn minder gewatteerdi. Het verschil in padding is vooral merkbaar in het 'slaan'-gedeelte, want dat is lichter, maar tegelijkertijd vlak en hard. De maat van de handschoenen van Zak è variabel (meestal S, M, L), dit komt omdat in tegenstelling tot de Bokshandschoenendie one size fits all zijn en worden gekozen op basis van het beoogde gebruik (10 oz voor gevechten, grotere ounces voor sparring en 8 oz voor professionele wedstrijden: zie ook gids voor het kiezen van de Bokshandschoenen boksen), i Zakhandschoenen moet goed passen in de hand van de bokser. Tot slot is de duim open en niet opgevuld, omdat men de slagen van de tegenstander niet moet pareren en er geen risico op letsel is.

De voordelen van het gebruik van de Zakhandschoenen

De bovenstaande kenmerken helpen ons om een aantal voordelen te schetsen van het gebruik van de Zakhandschoenen.

1. Door de lichtere vulling kun je precies begrijpen hoe de vuist op de Zaken dus of je goed of slecht slaat. Dit is vooral belangrijk voor beginnende boksers, want door de slag beter waar te nemen leren ze om hun technische aanpak te verbeteren en om te corrigeren eventuele fouten.

2. I Zakhandschoenen zijn praktisch onverwoestbaar. Hun platte, harde vorm aan de voorkant maakt eindeloze trainingssessies mogelijk zonder risico op beschadiging. Omgekeerd, bij gebruik op de Zak, i Bokshandschoenen traditionele exemplaren de neiging om plat te worden in de schuimvulling en door te zakken in de naden en bekleding. Met andere woorden, als we trainen op de Zak met Bokshandschoenen verkorten we hun levensduur aanzienlijk

3. En last but not least, de Zakhandschoenen zijn zeer goedkoopVoor iets meer dan twintig euro heb je een zeer respectabel product.

De nadelen van het gebruik van de Zakhandschoenen

Het belangrijkste kenmerk van de Zakhandschoenende lichtheid als gevolg van minder vulling, vinden we dat bij gebruik voor lange trainingssessies met zeer getrokken en geladen schoten, we het risico lopen kleine en soms grote trauma's aan de handen.

Parenthese: de handen zijn de wapens van de bokser en moeten altijd op de best mogelijke manier behouden blijven. Als na een training op de Zak met handschoenen, de handen bijzonder pijnlijk zijn, betekent dit dat we ze overbelast hebben. Voor dit soort training is het goed om gebruik te maken van Handschoenen sparringhandschoenen te gebruiken. Het kan ook zijn dat we de Zak verkeerd gebruiken, en daarvoor nodig ik je uit om de gids voor het kiezen van de Bokszak.

Hun lichtheid wordt bekritiseerd omdat met de Zakhandschoenen de spieren minder belast worden. Klopt. Als we onze armspieren willen versterken, is het beter om een aantal Handschoenen voor sparring (12, 14, 16, 18 oz) als we een gevecht willen simuleren, zijn de beste keuze de Bokshandschoenen 10 oz.

Laatste overwegingen

I Zakhandschoenen zijn een zeer technisch trainingshulpmiddel; ze worden voornamelijk gebruikt om te werken aan de set-up en precisie van schoten. Om deze reden zijn ze uitstekend voor beginners (eventueel met begeleiding van een instructeur) en voor een lichte training. Ze zijn niet geschikt om zware klappen uit te delen op de ZakVoor dit soort training is het altijd beter om de Handschoenen om te sparren. Voor training op de Zak zijn dan ook geen alternatief voor, maar een aanvulling op de Bokshandschoenen. Ongeacht het type handschoen dat je gebruikt, vergeet niet om altijd handverbanden te dragen.

Alternatieven voor Zakhandschoenen

Een goed alternatief voor Zakhandschoenen zijn de MMA handschoenendie gemiddeld 4 oz wegen en een vergelijkbare training bieden. Absoluut af te raden zijn de Karate-Fit boxe handschoenenomdat ze te licht en breekbaar zijn.